Så behandlar du svamp i underlivet

Om du haft svampinfektion tidigare och känner igen de typiska symtomen så kan du hitta receptfria läkemedel på apoteket som är enkla att använda. I första hand bör du använda dig av ett receptfritt lokalverkande läkemedel.

Canesten är ett receptfritt läkemedel för lokal behandling av svampinfektion i underlivet.  Du kan välja mellan; vaginaltablett, mjuk vaginalkapsel och/eller kräm. Alla dessa olika produkter behandlar infektionen, men olika människor föredrar olika behandlingsalternativ.

De flesta får infektionen både i och utanför slidan. Därför kan det vara bra att använda en kombinationsprodukt som innehåller både vaginaltablett eller vaginalkapsel, som förs upp i slidan och kräm som stryks på huden runt slidan.

Klicka här för att se hela vårt produktsortiment.

Om du behöver mer hjälp kan apotekspersonal eller läkare hjälpa dig att välja det alternativ som passar dig bäst.

Se hur du använder Canesten mot underlivssvamp

Infekterad för första gången?

Sök läkare första gången du får svamp i underlivet – på det sättet får du rätt diagnos och du kommer att känna igen symtomen i framtiden.

Vaginal candidos eller bakteriell vaginos (BV)?

Bakteriell vaginos (BV) är en annan typ av underlivsinfektion som ofta förväxlas med vaginal candidos. Det är två olika typer av infektioner med olika symtom. Eftersom behandlingen av vaginal candidos är annorlunda än behandlingen av bakteriell vaginos är det viktigt att veta vilken infektion man har.

Top