Om Canesten

Vår mission är att befria människor världen över från det obehag som svampinfektioner i underliv och hud orsakar – eftersom vi anser att ingenting ska hindra dig från att leva ditt liv som du vill, tryggt och bekvämt.

Leende, mörkhårig kvinna med röd T-shirt som spänner armmusklerna

Det är därför som vi vill hjälpa dig med produkter och tillförlitliga kunskaper så att du kan känna att du har kontroll över din intim- och fothälsa och har en sak mindre att oroa dig för.

Klotrimazols kemiska struktur

Vi har forskning i vårt DNA

Vi har varit experter på svamp sedan 1960-talet. Det var då en forskare hos Bayer, professor Karl Heinz Büchel, lyckades med den banbrytande insatsen att utveckla klotrimazol, en effektiv svampdödande substans. Några år senare registrerades klotrimazol i Tyskland och lanserades under varumärket Canesten. Vi var först med att skapa originalprodukten med klotrimazol som inte bara behandlar svampinfektioner utan också angriper grundorsaken. Sedan utvecklade vi nya produkter för att tillhandahålla detta innehållsämne i olika beredningsformer så att alla kan hitta en produkt som passar just dem.

Fram till idag har vi genomfört otaliga kliniska studier och vi använder en lång rad metoder för att se till att våra produkter tolereras väl och är effektiva. Men vår historia slutar inte här.

Canesten-knappen Världens mest sålda varumärke för behandling av underlivssvamp

Kontinuerlig utveckling och förbättring av produkter

Det handlar om att få dig att må bra och känna dig trygg, och det innebär att mycket av det vi gör är beroende av ditt förtroende för oss. Med över 40 års internationell vetenskaplig kunskap, forskning och klinisk expertis fortsätter vi att utveckla och leverera produkter som hjälper dig att diagnostisera, behandla och förebygga. Vi fortsätter vårt arbete med att ständigt vidareutveckla våra produkter eftersom vi är fast beslutna att använda varje ny vetenskaplig upptäckt till att göra dem ännu bättre – något som vi tror att professor Büchel och hans pionjärteam skulle ha varit mycket stolta över.

Vi anser att det gör oss till världens främsta varumärke för produkter mot underlivssvamp.

*Nicholas Hall’s global database DB6, år 2021