Vanliga frågor om Svamp på fötterna

Hur behandlar jag fotsvamp?

Fotsvamp är en mycket vanlig hudinfektion som orsakas av svamp. Den går att behandla med hjälp av en receptfri kräm mot fotsvamp. I svårare fall kan annan behandling krävas. Krämen appliceras direkt på det smittade området. Klicka här för att ta reda på vår produkt mot fotsvamp.

Om jag ignorerar fotsvampen, kommer den att försvinna av sig själv?

Tyvärr inte. Fotsvamp är en svampinfektion i huden som kräver behandling av en produkt som är godkänd mot fotsvamp. Ju tidigare du behandlar det, desto förr kommer det att läka. För mer information, besök vår sida om hur du kan behandla fotsvampen.

Hur lång tid tar det att behandla fotsvamp?

Beroende på vilken produkt, varierar behandlingstiden alltifrån 1 - 4 veckor. Symtomen på infektionen som klåda eller ömhet på huden, bör förbättras efter påbörjad behandling. Om symtomen inte förbättras efter 4 veckor, kontakta din läkare.

Kan jag fortsätta att träna även om jag har fotsvamp?

Fotsvamp bör inte hindra dig från att träna. När du tränar, använd gärna bomull strumpor och i omklädningsrum/simhall gå i flip-flops eller sandaler. Efter träningen, se till att rengöra och torka fötterna ordentligt. Tvätta dina strumpor i varmt vatten och låt dina skor torka efter att du använt dem.

Hur förhindrar jag fotsvamp i framtiden?

Det finns några enkla åtgärder du kan vidta för att minska risken för att få fotsvamp. Det viktigaste är att hålla fötterna torra och rena, särskilt efter att ha besökt allmänna omklädningsrum, pooler eller dusch. Klicka här för fler tips om hur du kan förebygga.

Top